Parfyme og DuftNoter <3

 

Hei alle sammen, tenkte jeg bare skulle dele litt med dere litt om duft og parfyme.

Dufter og parfymer har ulik styrke og varighet avhengig av mengden duftoljer den inneholder. Parfum er den parfymevarianten som varer lengst, og inneholder som regel mellom 15-30% duftoljer. Deretter følger Eau de parfume (EdP) med ca. 10-20% duftoljer. Eau de toilette (EdT) inneholder rundt 4-10% duftoljer, og Eau de Cologne (EdC) rundt 2-5%.

Parfymer har også ulike duftnoter som sammen utgjør hvordan parfymen lukter over tid. Så du burde egentlig prøve den en hel dag, siden lukten endrer seg etter hvilken duftnote som er mest fremtredende.
Toppnote: Den første duften du kjenner, vanligvis den letteste av alle notene. Toppnoten gir førsteinntrykket til duften, men forsvinner gjerne raskt ? etter ca. 10-15 minutter.
Hjertenote: Denne duften blir fremtredende etter at toppnoten er borte, og varer lengre.
Bunnote: Den siste duften som utvikler seg, og den som varer lengst. Bunnoten bidrar ofte til å fiksere duften slik at den varer lengre.

Jeg har mflere favoritter, som Gucci flora,Miss dior, Versace brigth chrystal Gucci bamboo, beyonce heat, jimmy-shoo og noen flere <3

Hva er din favoritt Parfyme?? :) 

Elsker parfymer, samler på de og får aldri nok :) Love it  <3 


4 kommentarer

Tina

12.01.2016 kl.18:25

Jeg får heller aldri nok av parfymer, er avhengig! :D Titt gjerne innom bloggen min:)

Ine Therese <3

12.01.2016 kl.18:30

Tina: ikke sant :) det er jeg å ,love it :) <3 det skal jeg gjøre :)

Vilde Gotschalksen

12.01.2016 kl.20:25

Hvem liker vel ikke parfymer ;-)

Ine Therese <3

12.01.2016 kl.20:33

Vilde Gotschalksen: :) er vel ingen som ikke liker det ;)

Skriv en ny kommentar

Ine Therese <3

Ine Therese <3

27, Skien

Jeg er ei jente på 26 år , bor for tiden litt utenfor Skien, med mine 3 nydelige dyr :) <3 :D Her har jeg bodd i 9 år :) (ikke samme sted, flytter stadig vekk :)) men i Skiens området ihvertfall :) jeg kommer til å blogge om Klær, sminke mote , parfymer, hverdagen, de nydelige dyra mine , og litt av hvert, det som faller meg inn egentlig :D <3

Instagram inetherese89

Kategorier

Arkiv

hits